I samarbejde med Wonderful Copenhagen og By & Havn tester Råderum, hvad kunst kan i en by i forandring. Stedet er Nordhavn, København, der i disse år forvandles fra rå industrihavn til at blive en by for mennesker med umiddelbar adgang til vand og højt til himlen. Den lette adgang til naturen og bydelens vægt på arkitektur og bæredygtighed rummer et stort potentiale. Det vil vi gerne zoome ind på og derfor handler det første kunstneriske pilotprojekt om at finde vej ved hjælp af æstetiske spor. R(O)UTE leder folk fra Orientkaj Metrostation, hvor byen stopper, og ud mod Nordhavnstippen, der med store vidder og et langt kig ud over Øresund, er et særligt sted i byen.
Det er billedkunstner Arendse Krabbe, der har skabt værker, som skaber blikfang og forstærker naturens stemme i et område, der lige nu er præget af byggepladser og store lastbiler på vejene. Værket består af tre elementer, der stiller skarpt på den natur, der omgiver os og som vi ikke altid rigtigt ser. Således vil billbords af forstørrede landskaber af mos og lav, samt stenskulpturer skabt af gamle havnemolesten, lede os på vej. Stien ender ude på Nordhavnstippen, hvor tre luppe giver os mulighed for at undersøge den del af naturen, vi ikke altid får øje på.
VærkR(O)UTEKunstnerArendse KrabbePartnerWonderful Copenhagen, By og Havn, Metroselskabet, Horesta og Københavns KommuneFotoFrida Gregersen