HJEM

Et borgerinddragende kunstprojekt, faciliteret af Råderum med Seimi Nørregaard, Arendse Krabbe og Mette Overgaard, som arbejdede med naboskab og nye mødesteder i boligområderne Hedeboparken og Ringparken i Roskilde. Iblandt værkerne er Bålet, som transformerede et nedbrændt tag, til at stå i farverige flammer, malet med hjælp fra beboere i Hedeboparken. Det er nu muligt at træde ind i bålet, som inviterer til det uformelle møde, hvor nye fællesskaber og sociale traditioner kan opstå. Lydværket Hedeboparkens øre består af en række interviews med beboere om lytteoplevelser og reallyde optaget på workshops i området. På stierne mellem boligblokkene blev ventilationsrør transformeret til højttalere, hvor man for en periode kunne lytte til nabolagets forskellige stemmer. Videoværket Folkets Dans, blev skabt sammen med beboerne, inspireret af de nye hverdagsbevægelser som tiden med corona bragte med sig. Værket skildrer levet liv og leg på forskellige lokationer i Ringparken og etablerer en fælles fortælling om stedet.


VærkBålet, 2020KunstnerSeimi NørregaardKundeRoskilde KommunePartnerMuseet for Samtidskunst, Aaben Dans, Roskilde Festival, Boligselskabet Sjælland, Statens KunstfondOpgaveKunstnerisk projektledelse, samt facilitering og udførsel af workshops og eventsFotoNorf StudioFilmKanvas Film

Flere projekter

Kontakt Råderum

charlotte@raaderum.com+45 51 51 19 51

Charlotte har siden 1999 kurateret, udviklet og organiseret samtidskunstudstillinger, seminarer og andre kunstprojekter i Danmark såvel som i udlandet. I 2008 tog hun initiativ til Råderum med det formål at udvide, udfordre og sprænge de konventionelle rammer for kunst.