Blodbank

Et bygningsintegreret værk med lys, foldeskærm, fotos, lamper og dørhåndtag til Hvidovre Hospitals blodbank. Værket spreder sig ud over det meste af afdelingen, hvor billedkunstner Christina Bredahl Duelund har formet unikke design-objekter. Tanken er at skabe en imødekommende totaloplevelse i rummet for patienter og personale, hvor et organisk udtryk er i centrum. Besøgende der ankommer til afdelingen modtages af en stor fotocollage, hvor et væld af blottede arme danner en birkeskov, der favner blodbanken. Mens der afgives blod, kigger donoren op på en smuk organisk lampe, der minder om et blodlegeme. På væggen mellem sengene blænder lys repeterende op og ned som hjertets rolige puls.


VærkBlodbank, 2013KunstnerChristina Bredahl DuelundKundeHvidovre Hospital OpgaveKuratering og projektledelseFotoNorf Studio

Flere projekter

Kontakt Råderum

charlotte@raaderum.com+45 51 51 19 51

Charlotte har siden 1999 kurateret, udviklet og organiseret samtidskunstudstillinger, seminarer og andre kunstprojekter i Danmark såvel som i udlandet. I 2008 tog hun initiativ til Råderum med det formål at udvide, udfordre og sprænge de konventionelle rammer for kunst.